Zo blijft jouw make-up zitten

Iedere vrouw kent het. ’S Ochtends uren aan je make-up besteedt maar aan het einde van de dag is het niet meer zien! Daarom heeft ik je een aantal tips hoe je make-up beter blijft zitten.

Verzorging van je huid

Voor je de make-up aanbrengt is het belangrijk dat je je huid van te voren goed verzorgt. Begin de dag met het wassen van je gezicht en gebruik 1 x in de week een scrub. Gebruik daarna je vertrouwde dagcrème. Dit is weinig moeite en moet in je dagelijkse routine komen.

Basislaag

Breng onder je foundation altijd een basislaag aan. Dit wordt ookwel een primer genoemd. Je hebt primers in neutrale kleuren maar ook bijvoorbeeld in het groen om de rode huid beter te dekken. Breng hierna je eerste laag foundation aan.

Wenkbrauwen

Op het moment dat je je wenkbrauwen doet met een potlood moet je daarna een laag wenkbrauw gell aanbrengen. Tip: je hebt wenkbrauw gel ook in bijvoorbeeld bruin. Door deze aan te brengen in plaats van een doorzichtige vul je je wenkbrauwen nog extra op!

Breng onder je wenkbrauwen concealer aan. Zo geef je een extra ‘touch’ aan je wenkbrauwen en zorg je voor een strakkere lijn.

Vervolglaag

Breng een highlighter en een bronzer aan op je gezicht. Zo creeër je meer diepte in je gezicht. Bekijk op Youtube filmpjes hoe je dit het beste kunt doen!

Afpoederen!

Poeder met een transparante poeder je gezicht af als je helemaal tevreden bent. Doe dit voor je je maskara doet!

Mascara

Breng onder je zwarte maskara een witte mascara op. Zo kun je al een bepaalde volume geven aan je wimpers. Breng als deze nog nat is een beetje poeder aan op je wimpers (dit kan gewoon talkpoeder zijn). Zo maak je je wimpers wat dikker! Breng hierna de zwarte mascara an en je hebt het échte nepwimper effect!

Tip:

Als je veel moedervlekken op je gezicht hebt vervaag je deze door het gebruiken van make-up. Dit geeft een onnatuurlijk effect. Stip daarom je moedervlekken even aan met je wenkbrauwpotlood. Zo lijkt het allemaal een stuk natuurlijker!