Zo blijf je mooi

Iedereen wil ouder worden, maar niemand wil het zijn. Het is een bekende oneliner die je waarschijnlijk wel eens hebt gelezen of gehoord. Als ik naar mezelf kijk, dan klopt het. Ik wil zo oud mogelijk worden, maar kijk er tegenop om het ook echt te zijn. Het is absoluut niet zo dat ik de hele dag depressief in een hoekje zit. Integendeel. Ik leef en eet zo gezond mogelijk, maar ik overdrijf daar niet in. 

Hoe blijf je mooi?

In mijn ogen is het een kwestie van gezond leven. Ik gebruik geen middeltjes of crèmes. Gezond eten, voldoende beweging, voldoende rust en niet te veel alcohol is mijn ‘geheim’ om mooi te blijven. Dat lijkt saai, maar ik heb geen behoefte om iedere week een paar keer naar de Mcdonalds te gaan, me te bezatten of overmatig te gaan roken. Dat is nu eenmaal het andere uiterste.

Natuurlijk zijn er ook talloze producten verkrijgbaar om zichtbare ouderdom tegen te gaan. Anti-ageing verzorgingsproducten. De meeste producten zijn bedoeld voor vrouwen. Dat is niet verwonderlijk als je naar de Tv kijkt. Het overgrote deel van de reclames over anti-ageing zijn bedoeld voor vrouwen. Het wegwerken van een rimpeltje hier en een rimpeltje daar. Veel mensen zijn er ook van overtuigd dat dit soort producten allemaal helpen. Ik denk dat sommige producten best kunnen werken, maar ik moet eerlijk zijn dat ik nog nooit een 60 of 70-jarige heb gezien die vele jaren jonger leek.

Er zijn ook veel mensen die zich storten in de wereld van de botox. Hier zie ik persoonlijk meer heil in. Waar ik van overtuigd ben is dat de ontwikkelingen op het gebied van botox nog meer zullen verbeteren, waardoor je mooier gemaakt kunt worden zonder er onnatuurlijk uit te zien. Hoewel sommige mensen die nu botox gebruiken er soms clownesk uitzien, zijn er veel goede klinieken die botox op een goede manier toepassen.