Workshop gezond koken: de do’s en don’ts

Gezond voedsel is iets dat sinds een paar jaar nog meer onder de aandacht van mensen ligt dan een paar jaar geleden. Een patatje met wordt vervangen door een biologische snack zonder dikke mayonaise en de rijst of het brood worden vervangen door bijvoorbeeld courgettes en andere groenten. Een workshop gezond koken spint als het ware garen bij deze gezonde trend. Vandaag kijk ik naar zo’n workshop gezond koken. Let goed op de do’s en don’ts die ik hier voor je op een rijtje zet.

Workshop gezond koken

Ik kan me zomaar voorstellen dat je niet bepaald een beeld hebt van een workshop gezond koken. Wat houdt zo’n workshop nu precies is, afgezien van het feit (natuurlijk) dat er eten bereid wordt? Die workshop gezond koken is niet anders dan een gemiddeld workshop, maar nu ligt de nadruk dus op het gezonde koken. Hierbij wordt er vooral aandacht besteed aan de ingrediënten, die dus gezond moeten zijn.

De do’s

Wat is er precies leuk aan een workshop gezond koken en wat moet je zeker doen? Het leuke is natuurlijk dat je allerlei tips krijgt over het gezond koken. Luister dus goed en experimenteer vooral. Het leuke is dat je zelf direct kan ervaren of een probeersel een succes is en je het dus ook thuis kunt maken of dat je weet dat het niet veel is.

De don’ts

Dan nu over naar de don’ts of beter: de ‘don’t’. De cursist, die de workshop dus geeft, zal u proberen te overtuigen van bepaalde ingrediënten. Weeg echter vooral zelf af of u het de moeite vindt om zo’n ingrediënt ook op de langere termijn te gebruiken.