Is de E-Smoker de oplossing?

Nu de gevolgen van roken steeds bekender worden, zien we dat steeds meer mensen de moeite nemen om te stoppen met roken. Zeker voor mensen die al jaren aan de sigaretten of andere rookwaren zitten, is dat geen eenvoudige klus. Want roken is nou eenmaal verslavend. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat hulpmiddelen te vinden die het stoppen met roken zouden moeten vergemakkelijken. Eén van die hulpmiddelen? De E-Smoker. Maar is De E-Smoker nou echt de oplossing voor mensen die willen stoppen met roken? Wij van Well Bizniz zoeken het voor u in de volgende alinea’s uit.

Terug in de tijd

Laten we eerst even terug in de tijd gaan. Om precies te zijn naar de jaren veertig, vijftig en zestig. In die decennia kende het roken zo’n beetje zijn hoogtijdagen. Iedere volwassenen en zelfs bijna alle oudere jongeren, rookte. Of het nu sigaretten of sigaren betaamde. Tot aan de jaren negentig bleef het aantal rokers nagenoeg gelijk, maar daarna kelderde dit aantal. Niet zonder reden, want door onderzoeken werd steeds meer bekend over de negatieve gevolgen van het roken. Niet alleen zorgde het voor zichtbare gevolgen (bijvoorbeeld gele tanden), ook van binnen bleek het slecht te zijn. Sterker nog: roken is de grootste veroorzaker van een ernstige ziekte als longkanker.

Campagnes

De laatste jaren zijn er steeds minder mensen die roken. Van de gestopte rokers blijkt dus een groot deel gebruik gemaakt te hebben van de E-Smoker. Met de E-Smoker wordt het roken nog steeds een beetje nagebootst (denk aan de beweging en de gewoonte), maar gelukkig is de E-Smoker een stuk gezonder dan een sigaret. In campagnes wordt er gesproken over de E-Smoker als goede vervanger van de sigaret. Dat is een terechte conclusie, al moet gezegd worden dat ook de E-Smoker niet zonder slechte stoffen is. Hierover vertellen wij u graag meer in onze volgende blog.