Fitness Ijburg en andere sportscholen zien leden groeien

Het is een constatering die u niet vreemd in de oren zal klinken: het fitnessen heeft de laatste twee decennia een gigantische groei doorgemaakt. Waren sportscholen oorspronkelijk alleen in de Verenigde Staten van Amerika te vinden, sinds zo’n twintig jaar zijn de sportscholen ook ‘overgewaaid’ naar het Europese continent. Het gevolg? Dat Fitness Ijburg en andere sportscholen in de buurt nog altijd flinke ledengroei doormaken.

Fitness Ijburg

In de buurt is Fitness Ijburg (voor alle duidelijkheid: deze naam is gecensureerd, maar ik denk dat iedere lezer begrijpt over welke sportschool we het hebben) natuurlijk een bekende naam. Deze sportschool heeft zelfs even een ledenstop gekend, omdat het op dat moment geen uitbreidingsmogelijkheden kende, waardoor er bij bijna elk apparaat wel mensen stonden te wachten. Inmiddels is deze ledenstop overigens opgeheven, omdat fitness Ijburg heeft geïnvesteerd in de apparaten en in de ruimte.

Andere sportscholen

Maar ook andere sportscholen in de buurt mogen niet klagen. Bij de meeste sportscholen is het ledenbestand in vergelijking met zo’n vijf a tien jaar geleden verdubbeld. Hierdoor boeren de sportscholen goed. Maar hoe komt het nu eigenlijk dat alle Nederlanders er tegenwoordig voor kiezen om een abonnement bij een fitnesscentrum te nemen? Daar zijn een aantal verklaringen voor op te sommen.

Verklaringen

Allereerst is het sporten in een fitnesscentrum goedkoper geworden. Mensen kunnen zelfs voor een paar euro per maand gebruik maken van de sportfaciliteiten. Een tweede reden is het feit dat de gemiddelde Nederlander het steeds drukker heeft. Het gevolg: in plaats van lid worden van een voetbal- of tennisclub, wordt met dus lid van een sportschool. Hier kan men namelijk zelf bepalen hoe laat en hoelang hij of zij sport. Een laatste reden ligt in het schoonheidsideaal dat veel mensen hebben. Buikspieren en gespierde benen zijn van cruciaal belang.