Een goede rolstoelbus kopen

Waarom is het reizen met de rolstoelbus zo makkelijk?

Als je in een rolstoel zit is vervoer regelen vrij lastig. Zelf rijden is natuurlijk geen optie meer. Het openbaar vervoer is vaak erg krap met een rolstoel. Er zijn wel speciale plekken voor de rolstoel, maar zelfs dan is het openbaar vervoer nog ver van ideaal. Je bent in de rolstoel vooral afhankelijk van familie als jullie gaan reizen. Dit hoeft niet persé een groot probleem te zijn, maar helaas is het ook lastig om de rolstoel mee te nemen in de auto. Er is vaak gewoonweg niet genoeg ruimte. Daarnaast is het ook voor jouzelf erg moeilijk om in de auto te komen. Deze problemen zorgen ervoor dat een dagje weg al vele malen moeilijker wordt in een rolstoel.

Met de rolstoelbus ben je nog wel afhankelijk van iemand die je rijdt, maar toch is het vele malen makkelijker om de bus in te komen en te verlaten. Je kan de bus namelijk gewoon eenvoudig inrijden. De rolstoelbus heeft namelijk een oprijstuk of een lift. Eenmaal in de bus maak je de rolstoel vast en hoef je deze niet meer te verlaten tijdens de rit. Het was nog nooit zo eenvoudig om te reizen met de rolstoel.

Verschillende merken rolstoelbussen

Je kan een rolstoelbus kopen van allerlei verschillende merken. Een rolstoelbus is namelijk een aangepast bestelbus. Vrijwel alle populaire bestelbussen zijn ook in een rolstoelbus versie te krijgen. Natuurlijk koop je de rolstoelbus niet zomaar bij de fabrikant van de auto zelf. De rolstoelbussen worden verkocht door bedrijven die zich hierin gespecialiseerd hebben. Deze bedrijven bouwen de bestelbussen zelf om tot rolstoelbus.

Populaire rolstoelbussen zijn bijvoorbeeld de Volkswagen Transporter, de Mercedes Vito en de Mercedes Sprinter. Dit zijn vrij luxe bestelbussen. Een groot voordeel met de rolstoelbus is dat je vaak ook in aanmerking komt voor een grijs kenteken. Dit betekent dat je met de rolstoelbus een belastingvoordeel hebt. Hierdoor is het rijden met een rolstoelbus vrij goedkoop. Dat de bussen vrijwel allemaal op diesel rijden helpt natuurlijk ook mee. Dit is namelijk stukken goedkoper dan benzine.

Wellner Mobiliteit

Wellner Mobiliteit is één van de bedrijven die gespecialiseerd is in het ombouwen van bestelbussen tot rolstoelbussen. Het is een erg geliefd bedrijf doordat ze hier altijd bepaalde garanties hebben. Deze garanties maken een rolstoelbus kopen bij Wellner Mobiliteit erg aantrekkelijk. Bij Wellner Mobiliteit heb je bijvoorbeeld thuispassing. Dit is een groot voordeel, vooral omdat de klanten van Wellner Mobiliteit natuurlijk al wat minder mobiel zijn. Dat iemand van Wellner Mobiliteit dan zelf langs komt voor een proefrit is wel erg handig.

Je krijgt bij aankoop van een rolstoelbus bij Wellner Mobiliteit ook gratis een grote onderhoudsbeurt. Bij schade is een leenauto gewoon gratis. Op onderhoud krijg je korting als vaste klant en je hebt wel tot 1 jaar BOVAG garantie. Het is dus niet gek dat veel rolstoelgebruikers voor dit bedrijf kiezen. Wil jij ook graag een rolstoelbus? Dan is Wellner Mobiliteit waarschijnlijk een van de beste keuzes.